SHIATSU MASSZÁZS

Hívd Zsófit:
hétfőn, szerdán, pénteken: +36/70 506 2304​

Shiatsu masszázs​

Harmonizál, feltölt, ellazít…

A shiatsu japán eredetű holisztikus gyógymód. Szó szerinti fordításban ujjnyomást jelent. Bár valóban leginkább tenyérgyökkel, ujjheggyel dolgozik a terapeuta, speciális nyújtásokat, lágy, ringató mozdulatokat, fogásokat használ, a shiatsu ennél kicsit több – az embert testi- lelki- szellemi egységként tekinti.

Célja – ha leegyszerűsíthetjük ennyire – a testet behálózó energiapályákon (meridiánokon) keringő életenergia harmonikus kiegyenlítése.
A blokkok, feszültségek feloldása által a csí szabad áramlásának utat biztosítson.
A panaszok, fájdalmak, betegségek okaként ennek kiegyensúlyozatlanságát tekinti, és mivel mindenki egyszeri és megismételhetetlen csodás lény, az is egyénileg eltérő, kinél hol van a gond.
Éppen ezért két teljesen egyforma kezelés nincsen, mindig alkalmazkodik az adott emberhez, állapothoz, sőt a kezelőhöz is.
Az egészség kulcsa a kiegyensúlyozottság és a harmónia.
Egyfajta dinamikus egyensúly biztosítása a feladat, hogy szervezetünk ellenálló képessége megerősödjön és könnyebben, gördülékenyebben tudjon alkalmazkodni, akár az energiák szintjére, akár az életünkre gondolunk.
Mivel ma már nagyon sok  gondunk  a stressz, a feszített élettempó, és/vagy felőrlő gondolatainktól, érzelmi kicsapongásainkból adódóan alakul ki, a shiatsu jótékonyan befolyásolhatja az olyan „kisebb” problémákat is, mint pl. fejfájás, álmatlanság, emésztési gondok, menstruációs panaszok, depresszió…
Az energiák kiegyensúlyozása mellett „mellékhatásként” ugyanis relaxált, mély ellazultság állapotába kerül a kezelt, kikapcsolhat (legalább) erre az egy órára, és energikusabban, feltöltődve vághat bele újból az életébe.
Szóval abban az esetben is nagy élményt jelent a masszázs, ha teljesen egészséges, mosolygós, harmonikus vagy!

Gyakorlati tudnivalók: az egész test sorra kerül (hát, láb, karok, has, fej), ruhában történik a masszázs, ezért kérlek, hozz magaddal kényelmes, laza váltóruhát, zoknit.
Remélem, kipróbálod ezt a fajta kezelést, és Te is megérzed majd, mit jelent, ha „megérint a harmónia”.