TALPMASSZÁZS

16327554-massage-of-human-foot-in-spa-salon--soft-focus-image

Frissítésre, relaxálásra, immunrendszer erősítésére

Testünk különböző pontjain megtalálható a szervezet egészének kicsinyített mása (pl. a talpunkon, a fülünkön, az arcunkon, az írisz területén).

Ha nem mozgunk eleget, helytelenül táplálkozunk, negatív gondolatok, félelem, harag dominál az életünkben, az megzavarja a szervezetünk energetikáját és a kiválasztás folyamatát is.
Ha valahol megbomlik az egyensúly, a szervezet jelez ezeken a pontokon, a zónákban salakanyag formájában jelenik meg. ​

A masszázs során az érintés, nyomás hatására reflexet váltunk ki, mely eljut a központi idegrendszerhez majd a belső szervekhez, így javítva a hibás kódot. ​

A folyamatosan történő oda-vissza jelzés következménye, hogy beindulnak az öngyógyító folyamatok, a harmónia újból kialakul. ​

Ösztönözzük, segítjük a gyorsabb és könnyebb emésztést, kiválasztást, salakanyagok kiürülését.

 

A TALPMASSZÁZS ÉLETTANI HATÁSAI

1.,  Idegrendszeri hatás:
A láb reflexzónáin keresztül történő érintő, nyomó hatás idegimpulzusokat vált ki a vegetatív idegrendszerben, /akaratunktól független folyamatokhoz, a belső szervek, izmok, mirigyek működéséhez, áthangolásához teremtik meg a kapcsolatot/. Az idegsejtek élő szövetek, de egyben elektromos csatornák is. Ha károsodnak, sérülésük az idegrendszer működési zavarához vezet, így az üzenetek, reakciók lassabban jutnak el a szervekhez, így zavar keletkezhet a szervezet összműködésében. A masszázs során egy reflexhatás segítségével, az idegvégződések stimulációján át meg lehet szüntetni az akadályokat. Így az idegi működés szabályozásában eredmény érhető el.

2., Fájdalomcsillapítás
A fájdalom a testnek segélykiáltása, melyet sosem szabad figyelmen kívül hagyni. Az életerő pangására, elzáródására utal, jelzi, hogy az adott területen olyan zavar keletkezett, mellyel a szervezet öngyógyító mechanizmusai az adott pillanatban nem képesek megbirkózni. Próbálja ugyan leküzdeni, mely feszültséget és folyamatos fáradtságot okoz. A fájdalomra mindenki másképp reagál, másképp éli meg, a fájdalomküszöb egyénenként eltér. Az okára mindesetben fényt kell deríteni!
A reflexmasszázs alkalmazásával a szervezet saját fájdalomcsillapító anyagait aktiváljuk. Ez nem más, mint az endorfin, mely 5-10szer erősebb hatású a morfiumnál. A megfelelő terület ingerlésével elérhetjük, hogy az agy fokozottabb endorfintermelésre adjon utasítást, valamint célirányos zónára kifejtett nyomás kapcsán a szervezetre túl sok információ hat, így kényszerül a fájdalom kapu bezárására.
​​
3, Keringést befolyásoló hatás:
Vérkeringésünk felelős a testünk megfelelő oxigén és tápanyag ellátásáért, valamint a salakanyagok elszállításáért.

A helytelen életmódnak keringésünkben is roncsoló következményei vannak, észlelhető jeleket hagyva maga után…
- az erek beszűkülnek
- az érfalak rugalmatlanná válnak
- a vérkeringés lelassul
- vérnyomás problémák, keringési zavarok lépnek fel
Talpmasszázzsal, és az életmód megváltoztatásával hosszú távon biztosítani lehet az erek rugalmasságának megtartását, a sejtek jó oxigén ellátását, a méreganyagok gyors elszállítását.

A keringés kiegyensúlyozásával elszállíthatóvá válnak a talpon fellazított lerakódások, fokozható a salak – méreganyag kiürülése is, oldódnak a talpon a kristályszerű lerakódások.

4., Endokrin rendszeri hatás:
A hormonrendszer a szervezet kémiai működését szabályozza. A belső elválasztású mirigyek egymásra kölcsönösen hatnak. Az érzelmeket, gondolatokat is befolyásolja a hormonrendszer. Amennyiben a működés harmonikus, az egyén kiegyensúlyozott. Ha a működésükben zavar támad, a hypofízis irányításával az egyensúly helyreáll.
Talpmasszázzsal befolyásolni tudjuk a belső elválasztású mirigyek tevékenységét. Alulműködésnél serkenti, túlműködésnél csökkenti a kémiai anyagok vérbe jutását.

5., Nyirokkeringés, immunrendszert befolyásoló hatás:

A nyirokerek a vérerekhez hasonlóan behálózzák egész testünket. A méregtelenítésben, a hormonok szállításában van szerepe, legfőképpen az immunrendszer működését segíti elő. Az immunrendszer védelmi funkciója felbecsülhetetlen jelentőséggel bír. A szervezetben felhalmozódott méreganyagokkal telítődött sejtek körüli folyadék a lelassult energiaáramlás és egyensúlymegbomlás miatt megrekedhet. A rendellenes működés miatt a felhalmozódott nyirokfolyadék egy idő után koncentráltan tárolja a méreganyagokat. Amennyiben a nyirokrendszert alaposan, rendszeresen masszírozzuk a szervezet kiegyensúlyozott működését támogatjuk, valamint a méregtelenítésre való rásegítéssel, az immunrendszer működését segítjük.

6., Méregtelenítés

A helytelen táplálkozás, mozgásszegény életmód, káros szenvedélyek következtében felszaporodnak a sejtekben, szövetekben a mérgező anyagok.
-  a szervezet által termelt, de kiürülésre nem kerülő anyagok (pl.: húgysavmaradványok, hormonok, stb.)
- a testben felhalmozódó kémiai származékok, melyek a környezetből kerülhetnek be (az ételekben lévő tartósítószerek, színezékek, gyógyszerek stb.)
- Az újra és újra visszatérő negatív gondolatok (rosszindulat, félelem, irigység, kisebbrendűség érzése, stressz, bosszú, gyűlölködés érzése) mind MÉREG a szervezet számára. Nemcsak fizikai, de lelki, szellemi szinten is. Ezek jelenlétében nem tud az energia szabadon áramlani.
Amennyiben szervezetünk egészségesen működik, nincs felhalmozódás, a méregtelenítő szervek funkciójukat maximálisan képesek ellátni, a méregtelenítő szerveken, májon, emésztőrendszeren, a vesén, a tüdőn, a testnyílásokon (orrváladék, nyál, menses stb.) és bőrön keresztül a felszínre jutnak. Ahogy stimuláljuk a talpon keresztül a méregtelenítő szerveket, jobb lesz a vér– és nyirokkeringés, fokozódik a méreg kiválasztása.

Jelentkezz be egy kellemes talpmasszázsra az alábbi elérhetőségeken, várunk!

Marcsi:
kedd, csütörtök, szombat, vasárnap: +36/30 336 8817